Campanya perquè Microsoft deixi de marginar el català a la seva web oficial

Malgrat les promeses, la companyia segueix sense retornar la llengua pròpia al portal de l’empresa

microsoft-1

“Que l’idioma català torni al web de Microsoft”, aquest és el lema de la campanya engegada a Change.org per tal que l’empresa tecnològica torni a publicar la versió  catalana de la seva web.
Microsoft va retirar la versió en aquesta llengua de la seva web durant el passat octubre del 2016. L’acció va generar polèmica a les xarxes socials i diferents usuaris es van queixar. Sobretot, perquè sí que hi ha disponible les versions webs d’altres llengües amb menys parlants com l’islandès o el croat, entre moltes altres.

Davant de les crítiques rebudes, el cap de Microsoft a Catalunya, Jordi Marín, va sortir al pas per explicar la decisió de la companyia en una entrevista a Catalunya Ràdio. “Hem tret el web per actualitzar-la, i en les pròximes setmanes hi serà amb més continguts i més elements”, va explicar Marín. 

A més a més, Marín també va assegurar que Microsoft mai ha deixat de donar suport a la llengua pròpia de Catalunya. “Tenim una aposta molt decidida pel català”, va afirmar. 

El més sorprenent és que en aquella entrevista també va assegurar que durant les setmanes següents es recuperaria la versió en català tot recordant que “fa més de 20 anys que Microsoft té els seus productes en català”.

Passats 4 mesos, no hi ha ni rastre del català al web oficial de la companyia. De moment, la campanya ha aconseguit més 2.400 firmes i l’objectiu és arribar a les 5.000.

El Racó Català

 

Deixa un comentari