INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 500 g de síndria 3 tomàquets madurs 1/2 ceba petita 1/4 de pebrot vermell 1/2 pebrot verd italià 1/2 gra d’all 1 trosset de cogombre sense llavors sal pebre negre 100 g d’alfàbrega 100 ml d’aigua 30 g de sucre 1/4 de gotet de vinagre balsàmic 1/2 gotet d’oli d’oliva verge extra 8 escamarlans Preparació: Peleu la síndria, trossegeu-la i poseu-la en un recipient, amb els pebrots i els tomàquets, nets. Afegiu-hi la ceba, l’all, el cogombre pelat, sal, pebre negre i el vinagre balsàmic. Tritureu-ho molt bé, afegiu-hi l’oli d’oliva i torneu-ho a triturar. Passeu-ho per un colador xinès i reserveu-ho a la nevera. Escaldeu l’alfàbrega amb aigua bullent abundant i refresqueu-la amb aigua gelada. Escorreu-la bé i trossegeu-la amb un ganivet. Escalfeu els 100 ml d’aigua amb el sucre; quan comenci a bullir, espereu 3 min i retireu-ho del foc. Afegiu-hi l’alfàbrega escaldada. Amb l’ajuda d’un túrmix, tritureu-ho molt bé i reserveu-ho al congelador, en una carmanyola ampla. Cada 30 min, raspeu-ho amb un forquilla, per evitar que es congeli i formi un bloc i poder fer el granissat. Peleu els escamarlans, traient-ne els caps i les pinces, que podeu reservar per a una altra preparació. Punxeu els escamarlans en una broqueta, salpebreu-los i salteu-los en una paella amb oli d’oliva. Serviu el gaspatxo de síndria amb el granissat d’alfàbrega i les broquetes d’escamarlans.