El Castell de Montesquiu Entre les forces documentades hi havia Adjutori Segarra

El Castell de Montesquiu commemora la Batalla de 1714

 

El Parc del Castell de Montesquiu serà l’escenari, dissabte 22 de març, de la recreació històrica del combat que hi va tenir lloc el 1714 durant la Guerra de Successió. L’Ajuntament de Montesquiu, juntament amb la Comissió Osona 2014 i el suport de diverses entitats, han preparant una programació especial per commemorar els 300 anys del combat.

Foto: Ajuntament de Montesquiu

 

 

Entre els actes programats hi ha la recreació d’un setge d’època, al Castell, la baixada del Castell amb torxes fins a la plaça de l’Ajuntament, així com la inauguració del momument del Tricentenari, acompanyat del ball de Bastoners de Malla i els Nyerros de la Plana. La jornada comptarà també amb una taula rodona sobre la Batalla de Montesquiu a l’Arxiu Històric Municipal, a càrrec d’Agustí Alcoberro, director del Museu d’Història de Catalunya, Víctor Bordas, historiador santquirzenc i col·laborador de l’Arxiu Històric Municipal i Xavier Rubio, investigador i doctor en Ciències socials. També hi haurà un dinar d’olla comuna a la plaça Emili Juncadella, la recreació del campaments militar de l’exèrcit català, així com un mercat popular d’època.

El Combat de Montesquiu va tenir lloc el 20 de març de 1714, quan les forces de Poal i Amill es van enfrontar als francesos a Montesquiu. El Marquès de Poal i el d’Amill van aconseguir reunir uns 800 combatents a la zona del Lluçanès. Entre les forces documentades hi havia les partides de Francesc Busquets i Mitjans, Pere de Brichfeus i Adjutori Segarra. La pressió borbònica va provocar la dispersió dels distints contingents el 30 de març.

Deixa un comentari