Madrid homenatja un almirall que va bombardejar Barcelona el 1714

Ana Botella destaca que l’estàtua de Blas de Lezo suposa “el seu triomf sobre els que pretenen donar per caducada una gran nació com és Espanya”

El Rei Joan Carles i Ana Botella, durant l'acte
El Rei Joan Carles i Ana Botella, durant l’acte
El Rei Joan Carles inaugurant l'estàtua de Blas de Lezo
Estàtua de Blas de Lezo
Enrere
Endavant

L’alcaldessa de Madrid, Ana Botella, ha assistit a la inauguració, presidida pel rei Joan Carles, d’una estàtua de l’almirall espanyol Blas de Lezo, que va capitanejar el 1714 el bombardeig de Barcelona.

Botella ha destacat el compromís de “Madrid, com a capital d’Espanya, d’assumir l’homenatge potser i als millors de la nostra història, ho fa conscient que la història no és passat, sinó l’experiència de la nostra vida en comú”. “Per això – ha afegit- hem donat suport amb entusiasme des del principi la iniciativa de l’Associació Monument de Blas de Lezo” i ha destacat la defensa de Cartagena d’Índies, en què va perdre la vida.

“Som una gran nació amb més de cinc segles d’història. Espanya és una gran realitat històrica que ha brindat a la humanitat una infinitat d’admirables exemples de figures extraordinàries”, ha declarat l’alcaldessa, qui, a més ha destacat que amb el monument inaugurat avui a la plaça de Colón, “honrem a un heroi espanyol amb qui la nació espanyola manté un deute de reconeixement no satisfeta”.

Botella ha assenyalat que l’escultura “fa veritable justícia a la figura d’aquest espanyol exemplar”. “La seva intel·ligència, la seva astúcia i valentia, converteixen a don Blas de Lezo en l’heroi que qualsevol nació hauria volgut honrar i admirar”.

Per a l’alcaldessa la inauguració d’aquest monument ha suposat “el seu triomf sobre els que pretenen imposar el silenci, o negar la contribució generosa i lleial de tots els pobles d’Espanya a la nostra història comuna”.

“El seu triomf -ha continuat- sobre els que pretenen donar per caducada una gran nació com és Espanya, la continuïtat històrica estarà sempre garantida, precisament, per la fortalesa i riquesa que representa ser una i diversa”.

Deixa un comentari