Sant Vicenç i festa de l’arbre

A través de les fotografies que compartim, podem veure una comunitat vibrant i unida, il·lustrada en la primera imatge per la congregació reunida entorn de l’ermita durant una missa al dia de Sant Vicenç el 1965. La imatge capta un moment de devoció col·lectiva, un instant en què la fe i la tradició es fusionen amb l’ambient de festivitat.

La segona foto ens mostra la modèstia i bellesa interior de l’ermita, record de la seva restauració el 1962, resultat de l’esforç conjunt dels veïns i els fidels. Aquest espai sagrat, restaurat amb cura i respecte, reflecteix la força de la comunitat que valora i preserva el seu llegat cultural i religiós.

La tercera i quarta foto documenten moments intensos de la processó, un acte de fe que uneix als fidels en una caminada solemne, marcada per la reverència i la comunió espiritual. L’acte de portar la imatge de Sant Vicenç simbolitza l’admiració i l’estima que la comunitat sent pel seu patró.(Any 1965)

Finalment, la darrera imatge, datada del 23 de gener del 1950, és testimoni de la festa de l’arbre, una celebració que destaca l’avantguardisme de Castellbisbal en l’impuls de la consciència ambiental. Veurem figures clau de la comunitat, incloent-hi clergues i altres dignataris, donant suport a aquesta iniciativa sostenible, mostrant el seu compromís amb el futur del planeta.

En conjunt, aquestes fotos ens parlen d’una comunitat que no només respecta les seves tradicions, sinó que també treballa col·lectivament per a millorar el seu entorn i mantenir vives les seves pràctiques culturals. El sentiment d’esperança, solidaritat i honor que sorgeix d’aquestes imatges és realment inspirador.