Inventari dels rellotges de sol de Castellbisbal

Des que l’home va dominar la tècnica de la construcció dels rellotges de sol, el seu enginy no va parar de dissenyar formes diferents per tal de llegir l’hora i, al mateix temps, gaudir d’una peça reconfortant estèticament. Rellotges d’artesania que combinaven sàviament la utilitat amb la bellesa. D’aquesta manera u explica’n La Societat Catalana de Gnomònica d’on hem tret la majoria de fotos i fitxes dels rellotges de Castellbisbal, es pot donar el cas que algun ja no hi sigui. 

Clica’n sobre les fotos, veurem més informació

: Església de Sant VicensCa l´Espardenyer,: Can Riquer.

Cal Regalat

Can Pedrerol de Baix

Can Canyadell

Cal Fuster

Can Canyadell

Can Canyadell

Can Margarit

 

Ca n´’ Amat

Can Costa

Can Margarit (II)

Can Ribot.Carretera B-151

Can Riquer Vell

Can Pedrerol de Baix,

Ca n´Elies,

Can Galí

Ca n´Estapé,

  
Castellbisbal és un poble amb una gran riquesa patrimonial, i una de les coses que la distingeixen són els seus rellotges de sol. Recentment, hem fet una sèrie de noves fotos d’aquests rellotges, i els hem acompanyat amb una informació completa, o que estem intentant omplir amb totes les dades disponibles.
Malauradament, hi ha alguns rellotges que ja no hi són, però hem intentat buscar una foto o un dibuix per mostrar com eren abans de desaparèixer. Aquests rellotges representen una part important del nostre passat, i són importants per entendre millor la nostra cultura.
Per aquest motiu, hem decidit passar les fotos i la documentació a Gnomònica, una organització que gestiona l’inventari de rellotges de sol catalans. Si teniu alguna informació relacionada amb aquests rellotges, us agrairem ens el feu arribar. Així, podrem fer una millor tasca de preservació del patrimoni.

 

A continuació tenim els que mancaven a Gnomònica

 

Cal ClapesCan Campanya

Can Cases del Riu  entrada

Can Cases del RiuSanteugini

Les Casetes

Can Ametller

Can Elies

 
   

Gràcies a:

 La Societat Catalana de Gnomònica

Remigi Roure

Marc Bosch

Francesc Botifoll

Deixa un comentari