Les estelades es van fer ben visibles al Vicente Calderón

 

http://www.elpunt.cat

Concepción Dancausa no va sortir-se amb la seva i les estelades es van fer ben visibles al Vicente Calderón. L’intent de prohibir l’entrada de la bandera que exemplifica els anhels de llibertat del poble de Catalunya va encoratjar l’afició del Barça a lluir-la amb orgull durant tot el dia pels carrers de Madrid. En bandera, en samarretes i en bufanda penjada al coll o en barretines. L’estelada és una bandera que sempre ha acompanyat l’afició blaugrana en els seus desplaçaments i ahir no va ser una excepció, malgrat els intents de la delegada del govern a Madrid. Finalment, però, es va imposar el seny i el jutge va acceptar el recurs del grup Drets i va aixecar la prohibició.

Aquesta decisió no va agradar a certs sectors, com per exemple, l’associació España Generosa, que pels voltants del Vicente Calderón repartia banderes espanyoles com un acte més de la campanya Marca-li un gol a l’independentisme. Els aficionats del Sevilla, com sempre, també van penjar banderes espanyoles al seu gol i durant el dia van entonar un càntic simpàtic sobre tota la polèmica: “Menos esteladas y más cerveza helada”. Alguns sevillistes es van pintar l’estelada a la cara en una clara mostra de suport a la llibertat d’expressió.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que finalment sí que va assistir a la final, va afirmar que l’intent de prohibir l’entrada de les estelades havia estat una errada greu de Dancausa però que volia tancar un tema que “mai s’hauria d’haver obert”.

A les localitats del gol del Barça hi havia banderoles amb els colors blaugrana i la senyera amb l’escut al mig que els aficionats van fer onejar quan l’equip va saltar al camp. Bona part de l’afició del Barça tampoc va faltar a la seva cita amb la xiulada a l’himne espanyol quan aquest va sonar per megafonia, i en el minut 17 no van faltar els clàssics crits d’independència, que ja s’havien sentit just després de l’himne. A les xarxes socials hi va haver força polèmica perquè la realització no va enfocar el sector dels seguidors del Barça, ple d’estelades.

GRA245. MADRID, 22/05/2016.- La afición del FC Barcelona en las gradas del estadio Vicente Calderón, en Madrid, donde esta noche se disputa la final de la Copa del Rey entre el Sevilla FC y el FC Barcelona. EFE/Chema Moya 4651#Agencia EFE

Deixa un comentari